Filmer där sexleksaker spelar roll

Sexleksaker är inte längre så stigmatiserade som de en gång var. På bara 10-20 år har sexleksaker gått från att vara någonting man köper i mörka butiker på sidogator, i hemlighet till någonting som de flesta vuxna människor någon gång kommer i kontakt med. Det förhindrar dock inte att sexleksaker fortfarande är någonting laddat och det är därför inte konstigt att de ibland förekommer i filmer, och då snackar vi vanliga Hollywood-rullar. Om vi håller oss inom gränserna för vanlig film spelar sexleksaker vanligtvis en väldigt liten roll. Det finns dock ett antal exempel på vanliga Hollywood-filmer där de har påverkat händelseutvecklingen i någon mån.

Burn After Reading

Burn After Reading är ett underskattat inslag i bröderna Coens filmografi. Kanske inte så konstigt när den i övrigt innehåller klassiker som bland andra Fargo och Big Lebowski. Burn After Reading är inte riktigt en klassiker i samma klass som dessa, men väldigt rolig. Om det är någon av sexleksakerna i filmerna på den här listan som förtjänar att kallas klassisk är det bygget i George Clooneys karaktärs källare. Rollfiguren har spenderat stor möda på att bygga något som snarare är att kalla för sexredskap, en slags gungstol som han monterat en rörlig dildo på.

Fight Club

Det finns en scen i filmen där Brad Pitts karaktär vandrar in på ett motellrum med en kvinna. När han ser sig omkring i rummet ser han en dildo på ett av borden. Kvinnan kommenterar genom att säga, ”oroa dig inte, den är inte ett hot mot dig”. Några hot är inte heller de sexleksaker du hittar i det breda sortimentet hos Vuxen.se. Om du är ute efter att förgylla ditt sexliv, ensam eller tillsammans med någon annan, har du mängder av sexleksaker att välja bland hos dem.

Zack and Miri Make a Porno

I den här filmen beslutar sig två vänner, spelade av Seth Rogen och Elizabeth Banks, för att spela in en porrfilm i syfte att mildra sina ekonomiska problem. I en av scenerna är Zack (Rogen) på gång att köpa en så kallad Fleshlight, eller lösvagina, från nätet.

Mina jag och Irene

Jim Carrey hade några år på den absoluta toppen av filmbranschen och en av filmerna han hann med under de åren var den här komedin om schizofreni – eller multipla personligheter. Något åt det hållet. Vad som är klart är att Carreys karaktär har en god och en ond sida. I den här filmen ser vi Renee Zellweger som hans motspelare. I en scen gräver hon igenom en väska innehållandes vad Carreys rollfigur anser att de behöver för att kunna genomföra en roadtrip. Zellwegers karaktär gräver upp en flaska alkohol och en dildo. Mat och vatten var uppenbarligen ingen prioritet för Carreys onda sida.