Bygg din egen hemmabio

Biograf med stolar

De bästa filmupplevelserna

får man hemma i sin egna soffa. Där kan man ta på sig sina skönaste, mjuka kläder, slänga upp fötterna på soffbordet och bara vara. I sitt egna vardagsrum behöver man sig inte bry sig om hur man ser ut eller hur man beter sig. Man får helt enkelt en fullständigt avslappnad upplevelse och kan lägga hela sitt fokus på filmen. Man får äta så mycket snacks som man vill och man behöver inte oroa sig för att tugga chipsen för ljudligt. Man får även skratta precis så högt och mycket som man vill.

Det bästa av allt är om man skapar sig sin egna hemmabio. Kanske har man ett extra rum över som man kan inreda, eller så kanske man bara vill skapa den där extra, mysiga biostämningen i sitt befintliga vardagsrum. Då kan man njuta av biokänslan varje dag i veckan. Det är inte mycket som behövs för att skapa en härlig biokänsla i hemmet. Man behöver en stor, skön soffa som gärna är tillräckligt bred så att hela familjen kan ligga i den. Man behöver även en bordslampa nära soffan så att man får lite dovt ljus vid snacksen.

Dessutom behöver man lite textilier, gärna en tjock matta och tunga gardiner som skapar en mysfaktor i rummet. Textilierna hjälper även till att fånga upp ljudet från högtalarna så att det inte ekar ut i övriga huset där familjemedlemmar kanske ligger och sover. Man behöver även ha några frodiga, gröna växter och mysiga spotlights i taket för bra belysning innan filmen börjar.

Mysig atmosfär och bra bild

Popcorn i skål

Förutom alla mysskapande detaljer så behövs det också ha en bra tv. Gärna en tv med en så stor bildskärm som möjligt så att man kan se filmen bra. Om man har möjlighet så kan man investera i en filmduk och en projektor för att få den tvättäkta biokänslan även hemma. Ett bra ljussystem med surroundljud är också viktigt för den en riktigt bra filmupplevelse. Man måste få känslan av att man är inne i filmen.

Något som icke är att förglömma när det kommer till att skapa den där riktig härliga biostämningen är såklart snacks! Poppa goda popcorn och blanda de med salt, smör eller varför inte smält choklad. Chips fungerar också fint i biosoffan tillsammans med sött, salt och surt smågodis i alla färger.

Att bygga en hemmabio borde stå på allas önskelista. Att gå ut på en riktigt bio är spännande, men det är bara hemma, i hemmets trygga vrå, som man riktigt kan njuta av filmens handling. Man kan inreda sin hemmabio precis som man själv vill, där bara fantasin och plånboken sätter gränser. Mörka, dova färger, levande växter och en extra skön, bred soffa. Det är egentligen allt man behöver. Blanda det med en stor tv, ett grymt surroundljud och favoritsnacksen så är det bara att starta filmen och njuta!